Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Sportem ke zdraví - Úvaha

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Sportem ke zdraví je dobré motto a je na tom i ledacos pravdy, ale jiný případ je sportem k nemoci. Hodně často se stává, že si někdo zlomí nějaký ten prst, či dokonce ruku nebo nohu. To tak člověk zamyšleně třeba běží, zamotají se mu nohy a najednou z ničeho nic leží na zemi. Pak zjistí, že ho bolí ruka, nebo že mu teče krev a podobně.
Zrovna si vzpomínám na jednu hodinu tělocviku, kdy jeden známý spolužák ani necvičil a přesto si stačil zlomit ruku. Chtělo se mu totiž tak na záchod, že už to nemohl vydržet , rozběhl se v směrem k WC, už tam skoro byl, představoval si tu blaženou úlevu a v tom rána. Celá sokolovna se otřásla. Chudák Honza leží na zádech na podlaze a jeho oči smutně směřují k té vytoužené místnosti. Pořád tolik chuti a už tak málo času. Takový kousek, pět šest kroků, ale jsou tak daleko! Nakonec Honza skončil na milevské poliklinice, kde mu dali ruku do sádry.To bylo sportem k nemoci, ale dobro nakonec zvítězí a převahu má moto “sportem ke zdraví”.
Je známé, že sportovci se dožívají vysokého věku Je to dáno fyzičkou, kterou si ve své sportovní kariéře vypracují. Co je to vůbec zdraví? Zdraví je podle mě fyzická odolnost proti různým nemocem a v období,kdy nás žádná nemoc nesužuje říkáme, že jsme zdraví. Je to, co si za žádné peníze nekoupíme. Můžeme si koupit auto, vilu, zámek, ale když nám schází zdraví, tak je to špatné. Žít v nemoci není nic příjemného. Můžeme mít horu peněz, ale moc nám to nepomůže. V některých případech tak někdo může někoho podplatit, ale v případě zdraví toho moc nezmůže.
Když se zamyslíme a vememe to z druhé stránky, z té poctivé, tak naco podplácet. Vždy přece vítězí motto”s poctivostí nejdál dojdeš “. Je to zvláštní, tohle heslo zní sice tak poctivě, ale hodně málo lidí je úplně poctivých, aby nikdy žádný ten podvůdek neprovedlo.Vemme si to tedy k srdci a nějaké ty “drobné” podvůdky tolerujme, vždyť ani my nejsme dokonalí a nikdo jiný také ne. Člověk je také přece kus masa, jako kterékoliv jiné zvíře, včetně krav a prasat! Byli jsme pouze obdarováni vyšším dílem inteligence a ti ostatní za to nemůžou. Tak se podle toho řiďme a nepovyšujme se na jiné formy života, nebo rasy Homo sapiens sapiens. Jsme přece všichni obyvatelé Země.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT