Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Lhostejnost

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

LHOSTEJNOST

Hned mě napadá že lhostejnost je v dnešním moderním světě nutnou obranou před neustálím útokem negativních informací z celého světa. Které každý den nelhostejného člověka ničí tudíž musí alespoň částečně otupět vůči tomu.

Dalším vlivem lhostejnosti na člověka je že přežene a nestará se i o okolní blízké lidi. Což mu může ublížit tím že nebude vědět nic o lidech a nic o čemž by mohly konverzovat a oni nebudou znát žádný jeho problém a nemohou mu s nimi nijak pomoci. Čímž bude úplně uzavřen. Ale samozřejmě nic se nesmí přehánět až do vlezlosti a nepříjemností (ad absurdum)

Lhostejnost je nejčastější k úplně cizím lidem, které potkáme při rušném životě. Kdy vidíme že se děje něco nesprávného či víme že bychom podle slušného vychování měly samozřejmě pomoct. Ale tolikrát se mylně domníváme, že je to zbytečné nebo můžeme jen uškodit svou nevědomostí a nešetrností. Jasným příkladem je pomoc tělesně postiženým či ohrazení proti vandalismu. A utěšujeme se proč zrovna já vždyť to vidí všichni ostatní a všichni mohou pomoct taky. Ale dle mého názoru by se měl každý alespoň pokusit.

Nejhorším místem k lhostejnosti je rodiné prostředí. Protože rodina má největší vliv na výchovu jedince, a kde jinde by měl hledat inspiraci pro svůj následující život a své chování.

Naše společnost nemůže byt nikdy dokonalá dokud v naších myslích bude mít dostatek místa lhostejnost.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT