Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Drogy

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Drogy

Obecně o drogách:

Nejčastější užívanou drogou v dnešní době je tabák, marihuana a alkohol. Stále více přibývá mladých lidí, kteří jsou právě na těchto škodlivinách závislí.

Drogy se mohou podávat různým způsobem. Uživatelé tvrdých drog nejvíce preferují podávání nitrožilní, a to dokonce již při prvním užití. Po jejich nesterilním vpichování může dojít k zánětu končetin, vzniku hnisavých ložisek, otravě krve a přenášení různých infekčních nemocí, jako je např. žloutenka, či AIDS.

Dalším způsobem dostávání drog do těla je kouření. Zplodiny z tohoto podávání způsobují: častější onemocnění dýchacího systému, oslabení imunitního systému a zvýšené riziko nádorového onemocnění. Patří zde marihuana, cigarety a tabák.

Pomocí šňupání se užívá především pervitin, kokain, steep a jiné drogy tohoto typu. Tento způsob podávání vyvolává časté záněty nosohltanu, krvácení z nosu, poleptání sliznice a někdy i proděravění nosní přepážky.

Ústní formou se velice často polyká extáze. Jde o synteticky vyrobenou drogu, která byla objevena na počátku 20. století. Tuto tabletku můžeme běžně dostat na techno či haus party, kde se stala nedílnou a samozřejmou součástí těchto akcí.


Nejznámější drogy:

Heroin
K jeho výrobě se používá mák. Většina heroinu pochází ze „Zlatého trojúhelníku“. Je vysoce návykový a je aplikován převážně pomocí injekčních stříkaček nebo inhalací. Distribuován bývá ve formě bílého prášku.

Kokain
Je vyráběn z listů koky. Hlavní výrobce je Kolumbie. Je vysoce návykový a je aplikován inhalací. Je distribuován ve formě prášku.

Crack
Crack je derivátem kokainu. V současné době je nejvíce prodáván v USA, kde nahrazuje heroin. Je stejně jako kokain vysoce návykový, aplikován je zejména kouřením

Opium
Opium slouží jako základní surovina pro výrobu Morfinu a Kodeinu, která se l uživatelém dostávají ve formě léků.

Marihuana
Je vyráběna z listů konopí. Aplikována je kouřením, na rozdíl od ostatních drog není silně návyková. Způsobuje stavy euforie, někdy otupělosti a ospalostí. Patří k nejrozšířenějším lehkým drogám.

Hašiš
Hašiš je derivátem pryskyřic získávaných z konopí. Je silnější než marihuana a bývá aplikován kouřením z dýmek nebo cigaret.

LSD
LSD se vyrábí z kyseliny lysergová, je bezbarvou látkou bez chuti a zápachu. Vyskytuje se převážně v tekuté formě nebo v tabletách. Vytváří pocity neobvyklých vizí a pocitů.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT