Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Madonna

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Madonna Louise Veronica Ciccone se narodila 16.srpna 1958 v městečku Bay City u Detroitu.Jak příjmení Ciccone naznačuje,že rodina Madonnina otce pochází z Itálie.Matka byla francouzská Kanaďanka.
Když začala chodit na střední školu,definitivně se rozhodla pro své příští povolání-tanečnice.Začala navštěvovat baletní školu v Rochesteru.Roku 1976 poznala Steva Braye a začala zpívat v jeho skupině. Roku 1978 přistála s jedním kufrem a 35 dolary v kapse v New Yorku.Nikoho tam neznala,nevěděla ,kam jít,ale přesto se jí nic špatného nestalo.Předtančila tehdy ve skupině Alvina Aileyho a Pearl Langové a ti ji hned angažovali. Poté se zúčastnila konkurzu francouzské disco hvězdy a byla taktéž úspěšná.Manažeři se jí ihned ujali a usmyslili si,že z ní udělají druhou Edith Piaf.Odvezli ji do Paříže,dali jí k dispozici učitele zpěvu,tance,apartmá a šoféra.Po šesti měsících jim však řekla,že jede domů na návštěvu a už se nevrátila.Byla by to pro ní moc jednoduché,chtěla jít vlastní cestou tak,jak si to umínila.Sama,jenom vlastní silou.
Sestavila si vlastní skupinu Emmy,o kterou brzy projevila zájem jistá manažerská agentura.Ta se však snažila vnutit Madonně své názory a styl,a proto se ne zrovna v dobrém rozešli.
Poté se Emmy rozpadla a Madonna zůstala jen se Stevem Brayem a společně skládali songy.Žili prakticky z ruky do pusy.
Na jedné z diskoték, se seznámila s Markem Kaminsem a ten uvedl její první songy v Danceterii.Everybody se stal téměř okamžitě hitem.Kamins představil Madonnu řediteli firmy Sire Records Seymouru Steinovi a ten s ní okamžitě podepsal smlouvu na desku.Vznikl tedy první singl Everybody.Poté přišel další singl Burning Up,no a v červenci 1983 vyšlo Madonnino první album The First Album.

V roce 1984 se stala Madonna celkem dobře známou hvězdou. Začalo to na jaře filmem Desperately Seeking Susan a následovalo druhé album Like A Virgin .
Roku 1985 byla Madonna už i filmovou hvězdou a na ulicích se začaly objevovat četné malé "Madonny". Nebylo příliš obtížné napodobit její styl : krátká tílka, sukénky, černé podprsenky, průsvitné černé krajkové blůzičky, kalhoty pod kolena a tuny bižuterie, řetízků, náramků, křížů,náušnice nebo řetězů.

Rok 1986 znamenal dva veliké projekty a velkou změnu. Bylo to třetí album True Blue, film Shanghai Surprise a úplná změna image - platinový krátký sestřih.
V roce 1987 Madonna ještě o něco zdokonalila svůj styl i image.
Po tomto hektickém roku si dala Madonna trošku času na odpočinek. Není tedy divu, že roku 1988 již nebyla Madonnománie tak v módě.

Časem se začalo tvrdit, že Madonna je už okoukaná a nemá co nabídnout. Madonna se tedy rozhodla vydat knihu, kterou by na sebe upozornila. Jednalo se o knihu Sex. album Erotica a film A Body Of Evidence, turné The Girlie Show. Hodně lidí Madonnu odsuzovalo za pornografii.
Natočila ještě album Like A Prayer. The Immaculate Collection. ,filmy Dick Tracy ,In Bed With Madonna a film Shadows And Fog

Po malé přestávce následovalo roku 1994 další album Bedtime Stories , kterým Madonna malinko změnila svůj styl.
Definitivní zvrat v kariéře znamenal roku 1996 film Evita. Během natáčení (16.dubna 1996) oznámila přes svou tiskovou mluvčí své těhotenství a dne 14. října 1996 se jí narodila holčička Lourdes Maria Leon Ciccone. Otcem je Carlos Leon, místem narození pak losangeleská nemocnice Good Samaritan Hospital.
V této době našla Madonna sama sebe v židovské kabale a buddhismu. V tomto duchu vznikalo i album Ray Of Light . To je již rok 1998. Jedna z nejkrásnějších písní na tomto albu je věnována malé Lole. Je to song Little Star.
Také vzniklo nové album Musik a natočila film The Next Best Thing-Další správná věc.Madonna také si také vdala s Guiem Ritchiem a porodila syna.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT