Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Queen

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

QUEEN
Členové skupiny QUEEN byli:

BRIAN HAROLD MAY se narodil 19.července1947.absolvoval hamptonskou grammar school,něco jako gymnázium.Už od 15 začal hrát na kytaru v různých místních kapelách.Když si nemohl koupi vlastní elektrickou kytaru,tak navrhl a sestavil svou vlastní kytaru.I přes trochu domáckou podobu je to právě tato kytara ,se kterou natočil všechny hyty queensu.
ROGER TAYLOR narodil se 26.července 1949.Jeho hudební ambice doma moc nepodporovali,ale přesto hrál v několika místních kapelách.Napřed jako kytarista a potom skončil na bubenické sedačce.
FREDDIE MERCURY se narodil 5.září 1946.May a Taylor s chutí naslouchali Freddieho plánům,ačkoli May měl v úmyslu hlavně dál studovat.Mercuryho plán byl dost jednoduchý:skombinovat tvrdost LED ZEPPELIN s novým druhem vizuální elegance.Provokativnost plus chápání zákonů popu rovná se úspěch.Proč ne? V té době byl třeba takový David Browie teprve folkovým zpěvákem s jedním nahodilým hitem,styly glam a glitter zatím nebyly vynalezeny (a Freddie mohl být právě tím správným člověkem) ,takže onu základní úlohu už řadu let plnil Jagger.,,Pojďme tu kapelu nazvat QUEEN,"navrhl Freddie.Proč ne?,,Umělecká škola tě naučí pozorně sledovat trendy a být vždycky o krok vepředu," řekl Freddie svým novým parťákům.

V průběhu roku 1970 zkoušeli, skládali (všichni tři se ukázali být komponisty) a pulírovali repertoár, který předvedli jen párkrát na večírcích kamarádům. Nechtěli nic uchovávat. Podle legendy vyzkoušeli šest basových kytaristů, a až ten sedmý byl definitivní, John Deacon.

JOHN DEACON se narodil 19.srpna 1951. Přestože je o pár let mladší, moc dobře zapadl.,,Věděli jsme, že je to ten pravý, ačkoli nám připadal strašně tichý, moc toho s námi vlastně nenamluvil,"přiznal Brian.

Freddie navrhl kapelový znak, ve kterém použil jejich znamení v horoskopu, a byli připraveni se ukázat.V červnu 1971 hráli pro College of Estate Management v Hornsey poprvé jako QUEEN.Teprve příchodem basisty Johna Deacona se z nich stal kvartet, považovaný dnes rockovým světem za jednu z nejideálnějších sestav.John:,,Jsem vlastně jediný, který to mohl nahlížet trochu zvenčí, přišel jsem až poslední.Tušil jsem, že TO tam je někde schované, ale dlouho jsem nebyl úplně přesvědčen, vlastně až od alba Sheer Heart Attack."

Queens vydali ještě spoustu alb jako třeba QUEEN I, QUEEN II, THE OLD GREY WHISTLE TEST, A NIGHT AT THE OPERA nebo A DAY AT THE RACES a mnoho dalších.

A na závěr trochu dat:
1971-první živé vystupení pod názvem Queen
1972-smlouva s firmou EMI
1973-vychází debutové album
1976-zadarmo v Londýnském Hyde Parku
-A Day At The Races dobývá hytparády
1984-osm jihoafrických koncertů
1987-Roger Taylor zakládá skupinu The Cross
1989-už žádné koncerty Queen
1991-umírá Freddie Mercury na AIDS
1992-uskutečnil se koncert na stadiónu ve Wembley jako pocta pro Freddieho

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT