Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Katastrofa

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Ráda bych reagovala na Vaši výzvu, že může kdokoli přispět svým názorem na určitou věc. Já se poslední dobou velice zamýšlím nad tím, co se děje ve světě, zvláště pak v USA. Fascinuje mě to, že 70 % všech Američanů, těch, kteří o sobě tvrdí, že jsou kulturní a inteligentní smetánka celé naší planety, souhlasí s odplatou pro teroristy, kteří na ně tak nečekaně zaútočili. Jistě, je to přece světová velmoc, musí lidem ukázat kdo je tady pánem, ale do hry vstupují přece i životy nevinných lidí!

Co je komu do toho, že teroristi jsou zde už od nepaměti a že boj proti tomuto hnutí je tak jako tak marný, oni se prostě pomstít musí! Je pravda, že útokem na dva mrakodrapy v New Yorku a na Pentagon, položilo svůj život mnoho nevinných lidí. Ale uvědomme si, že teroristi mohli zaútočit i na jiný stát. Zajímalo by to takovou spoustu lidí, kdyby se nejednalo o USA? Jistěže ne. To jejich média z toho udělaly takovou senzaci. Je mi z té jejich senzacechtivosti na nic. Z toho, jak horlivě počítají každou obět a jako by se snad radovali z toho, že zemřelo tolik lidí. Jistě, čím je katastrofa větší, tím větší sledovanost z toho bude! Je mi zle z té honby za penězi. Ať zemřelo lidí kolik chtělo, i pouhý jeden lidský život je přece obrovská ztráta. Vždyť je to taková cenná věc, proto mě udivuje, kolik lidí si takového daru neváží, ba co víc, neberou na to vůbec zřetel.

Vzpomeňme si například, jaké hrůzy se děly v 2. světové válce. Holocaust. Už jenom to samotné slovo mi nahání hrůzu. Sledovala jsem spoustu dokumentů a přečetla mnoho knih o tomto tématu a čím víc o tom vím, tím víc jsem zoufalá z lidské rasy. Kam vlastně spějeme? Jeden moudrý člověk kdysi prohlásil, že největší hrozbou pro lidstvo je lidstvo samo. A měl naprostou pravdu. Lidé jsou jako viry. Někde se usadí a teprve když přírodní kolorit ve svém okolí úplně zničí, přesídlí jinam. Žádný jiný živý organismus to nedělá, všechny žijí v souladu s přírodou. Jenom my to nedokážeme a ničíme si přírodu. Tímto stylem se opravdu jednou zahubíme, když ještě navíc k tomu vedeme tolik válek…


Michaela Vinšová

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT